WPC podlaha a jej výhody

Představte si, že sedíte na své terase, která je pokryta krásnou dřevoplastovou podlahou. Sluneční paprsky se odrážejí od jemné textury dřeva a zelená tráva na dvoře nádherně kontrastuje s povrchem terasy
V tomto příspěvku se budeme věnovat právě takovému typu podlahy – WPC (wood-plastic composite), tedy dřevoplastové podlaze určené do exteriéru, zejména na terasy. Projdeme si její hlavní výhody, které ji činí ideální volbou pro každého, kdo chce svoji terasu či zahradu zútulnit. Na závěr příspěvku si ukážeme jak lze WPC podlahu jednoduše svpojpomocně namontovat.

 

 

1. Odolnost vůči povětrnostním vlivům

Jedna z největších výhod WPC podlahy je její odolnost vůči různým povětrnostním vlivům. Dřevoplastová podlaha nevykazuje žádné známky poškození ani přes dlouhotrvající působení slunečního záření či deště. Na rozdíl od tradiční dřevěné terasy nemusíte mít obavy z hniloby nebo třepení materiálu.

 

  

2. Snadná údržba

WPC podlaha nevyžaduje žádnou složitou údržbu. V případě znečištění ji jednoduše očistíte pomocí vody a měkkého kartáče. Na rozdíl od tradiční dřevěné terasy nemusíte pravidelně aplikovat nátěry nebo impregnaci, což vám ušetří čas i peníze.

3. Estetický vzhled

Dřevoplastové podlahy dodáváme v různých barevných provedeních s různými povrchovými úpravami, které napodobují přirozený vzhled dřeva. Tento materiál dokonale zapadne do exteriéru vašeho domu a zároveň nabízí možnost individuálního přizpůsobení designu.



Dřevoplastové podlahy z naší nové kolekce navíc nabízí dvě varianty v jedné. Podlahovou desku stačí otočit a tím získáte tmavší/světlejší odstín barvy.

 

4. Ekologická udržitelnost

WPC podlaha je směsí recyklovaného plastu a organických vláken, což ji činí ekologicky šetrným řešením. Pomáhá tak snížit množství odpadu, který končí na skládkách, a zároveň šetří přírodní zdroje.

 

5. Bezpečnost

Na rozdíl od některých tradičních materiálů používaných na terasy (např. dřevo), WPC podlaha nepodléhá třepení ani tvorbě třísek. To snižuje riziko úrazů při chůzi naboso, nebo poškrábání nábytku či jiných předmětů.


Montáž WPC podlahy

Pokud jste se přece jen rozhodli pro dřevoplastovou podlahu, na závěr Vám tedy nabízíme krátký videonávod, kde si ukážeme jak na montáž WPC podlahy od EKOfence. Jednoduchou montáž by měl zvládnout každý domácí kutil, avšak složitější projekty raději přenechejte zkušenému kutilovi.

 

Shrnutí

WPC podlaha je vhodnou volbou pro každého, kdo hledá odolnou, nízkoudržbovou a esteticky přitažlivou podlahu do exteriéru svého domu. Její výhody zahrnují odolnost vůči povětrnostním vlivům, nízkou údržbu, krásný vzhled, ekologickou udržitelnost a bezpečnost. Ať už máte jakýkoli styl či vkus, WPC podlaha se stane praktickým a elegantním doplňkem vašeho exteriéru.

 

 

Doporučené články