Bezúdržbový plot z WPC desek

Moderní oplocení se vyznačuje spojením tradičních materiálů a inovativních technologií, které nás dokážou designově a funkčně překvapit.

Investice do oplocení není levná záležitost a proto je při jeho výběru třeba vsadit na kvalitu a spolehlivost materiálů s důrazem na design a propracované detaily. Dnes už existují způsoby, kdy stačí plot postavit a víc s ním nemít starosti.

Stále platí, že pletivo je jedním z nejprodávanějších druhů oplocení. Ale pokud hledáte netradiční, moderní nový trend, kladete důraz na dlouhodobou životnost a odolnost vůči povětrnostním vlivům, tak plot z WPC desek je ta správná volba pro vás.

 

WPC (wood-plastic composite), neboli dřevo doplněné o plast, je moderní stavební materiál, který zajistí dlouhou životnost plotu bez drahé a časově náročné údržby.

Spojením těchto dvou materiálů a jejich pozitivních vlastností se zajišťuje zvýšená pevnost, trvanlivost a odolnost plotu. Dřevo zajišťuje jedinečný, přirozený vzhled a kvalitní plast přináší důležité vlastnosti pro dlouhodobé a bezúdržbové použití v exteriéru.

Plast v této kombinaci má odstranit negativní vlastnosti dřeva, jako jsou: ztráta barvy, hniloba, pravidelné drahé ošetřování, nátěry, vznik třísek, nasákavost vlhkosti a jiné. Plotu z WPC desek nevadí ani střídání suchého léta a vlhké zimy.

Desky z WPC jsou pro svůj přirozený vzhled, stabilitu, pevnost, dlouhou životnost a různorodost využití nejtypičtější estetický produkt pro exteriérové ​​použití.

Ploty z WPC desek dokážou uspokojit všechny požadavky na přírodní vzhled, komfort a užitnou hodnotu spojenou do jednotného funkčního celku.

 

 

Důvod proč si stále více lidí vybírá tento materiál – ať už na terasu nebo plot – je jeho atraktivní vzhled podobný dřevěným deskám, dlouhá životnost, snadná montáž a údržba, bez potřebných dodatečných drahých investic.

WPC plotové desky mají různé možnosti variability a jelikož to není nosný prvek, osazuje se do hliníkových profilů buď jako plný jednolitý celek, což zajistí kromě vysoké pevnosti i dokonalé soukromí, nebo je vyskládaný s mezerami a díky dekoračním hliníkovým výplním si tak můžete vytvořit jedinečný a designový plot. Fantazii se meze nekladou a proto je každý plot originálem.

 

 

Další výhody:

  • zajišťuje úplné soukromí, tlumí hluk a snižuje prašnost od cesty
  • je trvanlivý, odolný vůči hnilobě, plísni, korozi a dřevokaznému hmyzu, nepraská, nekroutí se,
  • je recyklovatelný a znovu použitelný materiál, jeho likvidace nezatěžuje životní prostředí a jelikož nevyžaduje ošetřování různými chemickými přípravky, nekontaminuje půdu.

 

Tak jako všechno, i tento materiál má své nevýhody a tím je vyšší finanční vstupní zátěž při jeho pořízení, a je opravdu důležité investovat do kvalitních WPC plotových desek oproti levnějším materiálům. Tak se vyhnete možnému praskání či kroucení prkna nebo ztráty barvy, což se u levných materiálů stává. Takže investice do spolehlivého materiálu je jednoznačná priorita.

Dnešní svět je dost hektický, máme málo času na všechno, takže z pohledu bezúdržbovosti a jeho výhod je to správné rozhodnutí. V dlouhodobém horizontu vám plot z WPC desek ušetří peníze a čas, který si umíte užít v soukromí vaší zahrady a kruhu vaší rodiny a přátel.

Doporučené články