Minisérie: povrchové úpravy materiálů - polypropylen

Pokud je pro Vás čtyřhranné pletivo to pravé oplocení, ale nevyhovuje Vám jeho zinkovaný povrch, můžete se rozhodnout pro poplastované pletivo.

Povrchová úprava poplastováním se nejčastěji děje buď poplastováním polyvinylchloridem (PVC) nebo alternativně: polypropylenem (PP).

Dnes se blíže podíváme právě na polypropylen.

Polypropylen se vyrábí z odpadů vznikajících při zpracování ropy a je považován za nejekologičtější plast. Můžete si to ověřit jednoduchou demonstrací během procesu hoření - samozřejmě - při zachování všech bezpečnostních opatření. Polypropylen totiž při hoření neprodukuje tolik kouře a žádné toxické uhlovodíky oproti PVC.

 

Výhody polypropylenu:

+ Vysoká odolnost vůči odírání,

+ Nízká únava materiálu: polypropylén si zachová svůj tvar dlouhá léta,

+ Houževnatost materiálu. Je to technický termín a v podstatě znamená schopnost materiálu deformovat se, aniž by se zlomil;

+ Odolnost vůči působení nejrůznějších chemikálií: organických rozpouštědel, kyselin, či zásad.

 

Nejběžnější barevnou přísadou při poplastování zinkovaných drátů je zelená. Proč je tomu tak?

pletivo_polypropylen_PP_zelena

Zelená barva je preferována díky své přirozené schopnosti zapadnout do přírodního okolí, neboť s ním snadno splyne a nepůsobí rušivě. Zelený polypropylen je vůči zelenému PVC matnější, proto oplocení působí elegantněji.


Náš tip

Oplocení z PP poplastovaných drátů můžete mít již do pár týdnů. Pletivo poplastované zeleným PP najdete totiž i v naší nabídce!

Ke pletivu nabízíme také stínící tkaniny v nejrůznějších barvách.

stinici_tkaniny

Doporučené články